Börja träna hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Licenser

Licenser

Som licensierad medlem i MFC har du rabatt på förbundets utbildningar, rätt att tävla samt delta i de officiella uppdrag som SCF förmedlar och arrangerar. Varje medlem i föreningen har en personlig licens som även innefattar en försäkring. Föreningen ansvarar för att registrera nya licenser samt om att omlicensiera gamla innan den 30 september varje år.

 

Börjar du som ny medlem i vår förening och har tidigare tävlat i annan förening kan ett övergångsavtal behövas. Sådant finner ni på nedan länk.

Övergångsavtal


Övergångsregler som gäller från 2023-07-10

Under 12 år:

Alltid rätt till fri övergång. Öppen period och stängd styrs av licenstyp.

                 

Från 12 år för RM-klasser och minior level 1     

Öppen period mellan 10 juli-30 november. Stängd period mellan 1 december-9 juli, då godkänns inga övergångar. Den aktive är dock välkommen att träna med annan förening men ej tävla.

     

Från 12 år för SM-klasser

Öppen period mellan 10 juli-10 oktober. Stängd period mellan 11 oktober-9 juli, då godkänns inga övergångar. Den aktive är dock välkommen att träna med annan förening men ej tävla.

 

Regler för övergångar:

  • Vid övergångsavtal får inga ekonomiska krav ställas av någon part.
  • Övergångar godkänns av SCF på helgfria vardagar.
  • Handläggningstiden för övergångar är normalt upp till tre veckor under SCF:S kanslis öppettider.
  • Aktiva som varit licensierade i förening som lagt ner sin verksamhet, och som har begärt utträde ur SCF, har rätt att byta förening utan övergångsavtal.
  • SCF ansvarar ej för att lösa tvister mellan föreningarna.

Undertecknade avtal skall efter att det signerats av alla parter skickas digital till SCF. Avtalen skall sparas i mottagande förening för att vid begäran kunna visas upp. Behandlingstid för alla övergångar är tre veckors tid.

 

Frågor om övergångar:

Den aktive har inte varit aktiv på 2 år. Behöver man ha övergångsavtal då?

Nej, det behöver ni inte. 

 

Den aktive hade en träningslicens förra licensperioden och vill nu byta förening. Får hen gå när som under året och kan hen gå över utan övergång?

Ja, övergångsavtal behöver inte skrivas när man haft en träningslicens. Övergång får ske under hela året, ingen begränsning oavsett ålder. 

 

Den aktive har inte omlicensierats av sin gamla förening inför den nya licensperioden men hen var aktiv tidigare säsong. Får hen går över då den öppna perioden är slut?

Ja det går bra då den aktive inte omlicensierats så har hen inte tränat eller har några åtagande mot den gamla föreningen. Övergångsavtal skall dock skrivas mellan lämnande och mottagande förening.

 
 
 
 
Tack till våra sponsorer!
I samarbete med