ANMÄLAN TRYOUT 22/23
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Licenser

Som licensierad medlem i MFC har du rabatt på förbundets utbildningar, rätt att tävla samt delta i de officiella uppdrag som SCF förmedlar och arrangerar. Varje medlem i föreningen har en personlig licens som även innefattar försäkring. Föreningen ansvarar för att registrera nya licenser samt om att omlicensiera gamla innan den 30 september varje år.


Övergångsavtal


Övergångsregler som gäller från 20180824

Tävlingslicens grund/utökad upp till och med 11 år för Pom & level 1-3. Har rätt till fri övergång under hela säsongen och man kan ej neka övergång.


Tävlingslicens grund/utökad från och med 12 år för Förberedande Pom & level 1 och 2

Har rätt till övergång från den 10 juli fram till och med 10 dec. Man kan ej neka övergång under denna period. Efter den 10 december godkänns ingen övergång. Den aktive är dock välkommen att träna med annan förening men ej tävla.


Tävlingslicens grund/utökad från och med 12 år för Pom Freestyle & level 3-6

Har rätt till övergång från den 10 juli fram till den 10 okt. Man kan ej neka övergång under denna period. Efter den 10 oktober godkänns ingen övergång. Den aktive är dock välkommen att träna med annan förening men ej tävla.

 

Regler för övergångar:

- Vid övergångsavtal får inga ekonomiska krav ställas av någon part.

- Aktiva som varit licensierade i förening som lagt ner sin verksamhet, och som har begärt utträde ur SCF, har rätt att byta förening utan övergångsavtal.

- SCF ansvarar ej för att lösa tvister mellan föreningarna.


Undertecknade avtal skall efter att det signerats av alla parter skickas digital till SCF. Avtalen skall sparas i mottagande förening för att vid begäran kunna visas upp. Behandlingstid för alla övergångar är 3 veckors tid.

 

Frågor om övergångar

Den aktive har inte varit aktiv på 2 år. Behöver man ha övergångsavtal då?

Nej, det behöver ni inte. 


Den aktive hade en träningslicens förra licensperioden och vill nu byta förening. Får hen går när som under året och kan hen gå över utan övergång?

Ja, övergångsavtal behöver inte skrivas när man haft en träningslicens. Övergång får se under hela året, ingen begränsning oavsett ålder. 


Den aktive har inte omlicensierats av sin gamla förening inför den nya licensperioden men hen var aktiv tidigare säsong. Får hen går över då den öppna perioden är slut?

Ja det går bra då den aktive inte omlicensierats så har hen inte tränat eller har några åtagande mot den gamla föreningen. Övergångsavtal skall dock skrivas mellan lämnande och mottagande förening.
 
Tack till våra sponsorer!
I samarbete med