Börja träna hos oss!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Dräkthantering - tvättrutin

 

HANTERING AV FÖRENINGENS DRÄKTER

 

Dräkterna är en stor del av det visuella intrycket på både uppvisningar, evenemang och tävlingsmattan och används i flera säsonger av olika aktiva. Det är därmed viktigt att vi tar hand om dem på bästa möjliga sätt så att de håller sig fina i många år. Dräkterna kostar flera tusen kronor styck i inköp och med anledning av detta har vi regler för hantering av dräkterna.

  • Det är viktigt att tvätta dräkten så fort som möjligt efter användning för att förhindra dålig lukt som sätter sig.
  • Endast handtvätt i låga grader.
  • Tvätta dräkten ut och in och vänd tillbaka efter sköljning
  • Använd tvättmedel för sportkläder eller fintvättmedel t.ex Y3. Tvättmedlet får ej innehålla blekmedel.
  • Dräkten ska lufttorkas hängandes på galge och får absolut inte torktumlas.
  • Varje dräkt är numrerad och är registrerad för varje individ. Se till att ni inte blandar ihop dem med varandra inom laget.
  • Dräkten får inte användas till annat än uppvisning, tävling eller annan aktivitet som föreningen godkänt.
  • Dräkten skall återlämnas på utsatt datum efter användande. Om dräkten kommer in senare blir den aktive fakturerad.

Den som av oaktsamhet förstör en dräkt eller ej återlämnar sin dräkt blir betalningsskyldig. Obetalda fakturor hamnar hos inkasso.

 

Skor
Vi rekommenderar alla att använda cheerleadingskor för träning (för aktiva i tävlingslagen är det obligatoriskt). Dessa skor köper ni via internet från olika cheerleading butiker som ex. Varsity Europe, Cheermania, Cheerup och Cheerlife.
 

Det finns olika modeller på cheerskor med olika egenskaper. Vissa är lättare och mer flexibla, vissa är utformade för att ge extra dämpning och stöd. Alla ansvarar för att köpa skor som fungerar för en själv. Cheerleadingskor kan vanligtvis användas under flera säsonger.

 
Tack till våra sponsorer!
I samarbete med